Правове регулювання дисциплінарної відповідальності державних виконавців : автореф. дис. - Купріянова, А. О.; Kupriianova, A. O.; Куприянова, А. А. (Харків, 2019)
Дисертаційне дослідження присвячено удосконаленню правового регулювання дисциплінарної відповідальності державних виконавців. У дисертацій роботі наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукового завдання, яке полягає у тому, щоб визначити сутність та особливості правового регулювання дисциплінарної відповідальності державних виконавців, а також окреслити відповідні пропозиції та рекомендації щодо їх вдосконалення. Визначається поняття та ознаки дисциплінарної відповідальності державних виконавців. Надається характеристика видам дисциплінарних стягнень, що можуть застосовуватись до державних виконавців. Розкривається зміст правових засади дисциплінарної відповідальності державних виконавців та визначається місце серед них норм трудового права. Узагальнюється зарубіжний досвід правового регулювання дисциплінарної відповідальності державних виконавців та визначити можливості його використання в Україні.

The dissertation is focused on the improvement of legal regulation of disciplinary liability of state enforcement officers. The author of the dissertation has presented theoretical generalization and a new solution to the scientific problem, which is to determine the essence and specific features of legal regulation of disciplinary liability of state enforcement officers, as well as to outline the relevant propositions and recommendations for their improvement. International experience of legal regulation of disciplinary liability of state enforcement officers has been generalized and the possibilities of its application in Ukraine have been determined.

Диссертационное исследование посвящено совершенствованию правового регулирования дисциплинарной ответственности государственных исполнителей. В диссертаций работе приведено теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которая заключается в том, чтобы определить сущность и особенности правового регулирования дисциплинарной ответственности государственных исполнителей, а также определить соответствующие предложения и рекомендации по их совершенствованию. Определяется понятие и признаки дисциплинарной ответственности государственных исполнителей. Предоставляется характеристика видам дисциплинарных взысканий, которые могут применяться к государственным исполнителям. Раскрывается содержание правовых основ дисциплинарной ответственности государственных исполнителей и определяется место среди них норм трудового права. Обобщается зарубежный опыт правового регулирования дисциплинарной ответственности государственных исполнителей и определяются возможности его использования в Украине.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Legal Regulation of Disciplinary Liability of State Enforcement Officers
Купріянова, А. О. Правове регулювання дисциплінарної відповідальності державних виконавців : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / А. О. Купріянова; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - 28 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.05; Україна. Ukraine. Украина; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; law enforcement agencies; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary responsibility; державний виконавець; государственный исполнитель; state enforcement officer