Особливості правового регулювання забезпечення виборчих прав громадян в Україні - Шорський, П. О.; Shorskyi, P. O. (Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 268-271, 2017)
Відзначено, що правове регулювання забезпечення виборчих прав громадян представляє собою здійснюваний за допомогою юридичних засобів процес упорядкування суспільних відносин, пов’язаних з реалізацією громадянами виборчих прав, закріплених Конституцією України та чинним законодавством, який забезпечується у необхідних випадках державним примусом.

It was noted that the legal regulation of ensuring the electoral rights of citizens is a process of regulating social relations, which is carried out by legal means, related to the exercise of electoral rights by citizens, enshrined in the Constitution of Ukraine and the current legislation, which is ensured in necessary cases by state coercion.

Отмечено, что правовое регулирование обеспечения избирательных прав граждан представляет собой осуществляемый посредством юридических средств процесс упорядочения общественных отношений, связанных с реализацией гражданами избирательных прав, закрепленных Конституцией Украины и действующим законодательством, который обеспечивается в необходимых случаях государственным принуждением.
Шорський, П. О. Особливості правового регулювання забезпечення виборчих прав громадян в Україні / Павло Олександрович Шорський // Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, каф. адмін. права і процесу ф-ту № 3. – Харків, 2017. – С. 268-271.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; правовий вплив; legal influence; правовое влияние; забезпечення виборчих прав громадян; ensuring the electoral rights of citizens; обеспечение избирательных прав граждан; адміністративно-правові норми; administrative and legal norms; административно-правовые нормы