Застосування автоматизованих систем розпізнавання облич у розшуку підозрюваних - Рудик, О. В.; Rudyk, O. V.; Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; Петро Сергійович Клімушин (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 111-113, 2025)
Застосування автоматизованих систем розпізнавання облич значно підвищує ефективність розшуку підозрюваних, сприяючи оперативності та точності ідентифікації осіб. Разом із тим використання таких технологій потребує належного правового регулювання для забезпечення захисту персональних даних та дотримання прав людини. Подальший розвиток цих систем має базуватися на удосконаленні технічних рішень та гармонізації з етичними стандартами.

The use of automated facial recognition systems significantly increases the effectiveness of the search for suspects, contributing to the speed and accuracy of identification of individuals. At the same time, the use of such technologies requires appropriate legal regulation to ensure the protection of personal data and respect for human rights. Further development of these systems should be based on improving technical solutions and harmonization with ethical standards.
Keywords: автоматизовані системи розпізнавання облич; АСРО; розшук підозрюваних; ідентифікація осіб; дотримання прав людини; automated facial recognition systems; search for suspects; identification of persons; respect for human rights