Особистість лжесвідка (кримінологічний аспект) - Мельников, В. О.; Melnykov, V. O. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 84-89, 2005)
Вивчено та проаналізовано матеріали кримінальних справ у злочинах, передбачених статтями 383, 384, 385, 386 КК України. Доведено, що загальною їх ознакою є об'єктивна сторона, що полягає у повідомленні органам правосуддя завідомо неправдивих відомостей. Кримінальне лжесвідчення (неправда) служить тим фактором, що поєднує дані злочини та дозволяє їх розглядати як однорідну кримінологічну групу. Изучены и проанализированы материалы уголовных дел в преступлениях, предусмотренных статьями 383, 384, 385, 386 УК Украины. Доказано, что общей их чертой является объективная сторона, которая заключается в сообщении органам правосудия заведомо ложных сведений. Уголовное лжесвидетельство (ложь) служит тем фактором, которая объединяет данные преступления и позволяет их рассматривать как однородную криминологическая группу. The materials of criminal cases in the crimes provided for in articles 383, 384, 385, 386 of the Criminal Code of Ukraine were studied and analyzed. It is proved that their common feature is the objective side, which is to inform the judicial authorities of knowingly false information. Criminal perjury (false) is the factor that combines these crimes and allows them to be considered as a homogeneous criminological group.
Мельников, В. О. Особистість лжесвідка (кримінологічний аспект) / В. О. Мельников // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 84-89
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальна відповідальність; уголовная ответственность; criminal liability; свідок; свидетель; witness; неправдиві свідчення; ложные показания; false indications; завідомо неправдиве показання; заведомо ложное показание; лжесвідок; лжесвидетель