Характеристика суспільно небезпечного діяння у вигляді безгосподарського використання земель - Цвіркун, Н. Ю.; Tsvirkun, N. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9195-3349 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2013. - № 5. - С. 61-70, 2013)
У даній статті розкривається, що по-перше, суспільно небезпечне діяння, передбачене ст. 254 КК, може мати як форму дії, так і форму бездіяльності при недобросовісному здійсненні господарської діяльності, по-друге, факультативні ознаки об’єктивної сторони, які відносяться до суспільно небезпечного діяння у вигляді безгосподарського використання земель, хоч і мають важливе значення для її з’ясування, все ж таки на кваліфікацію не впливають, тобто не є обов’язковими.

This article reveals that firstly, socially dangerous act under Art. 254 of the Criminal Code, may be a form of action and inaction in the form of unfair economic activities, and secondly, the objective of optional features that belong to a socially dangerous act as Wasteful land use, although important for it to 'clarify, yet not affect the qualification, that is not necessary.

В данной статье раскрывается, что во-первых, общественно опасное деяние, предусмотренное ст. 254 УК, может иметь как форму действия, так и форму бездействия при недобросовестном осуществлении хозяйственной деятельности, во-вторых, факультативные признаки объективной стороны, которые относятся к общественно опасному деянию в виде бесхозяйственного использования земель, хотя и имеют важное значение для ее выяснения, все же на квалификацию не влияют, то есть не являются обязательными.
Цвіркун, Н. Ю. Характеристика суспільно небезпечного діяння у вигляді безгосподарського використання земель / Н. Ю. Цвіркун // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2013. - № 5. - С. 61-70.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безгосподарське використання земель; господарність; суспільно небезпечне діяння; дія; бездіяльність; wasteful land use; management; action; inaction; socially dangerous act; безхозяйственное использования земель; хозяйственность; общественно опасное деяние; действие; бездействие