Метаморфози ідеї федералізму у вітчизняній політико-правовій думці - Артеменко, А. П.; Artemenko, A. P.; Артеменко, Я. І.; Artemenko, Ya. I. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. - Вип. 30. - С. 307-313, 2005)
Розглянуто парадигмальні зміни в уявленнях про характер побудови держави і міждержавних відносин, зміни розуміння терміна «федералізм», застосування певних принципів федеральної будови держави в сучасній політико-правовій практиці. Paradigmatic changes in ideas about the nature of state building and interstate relations, changes in understanding of the term "federalism", application of certain principles of the federal structure of the state in modern political and legal practice are considered. Рассмотрены парадигмальные изменения в представлениях о характере построения государства и межгосударственных отношений, изменения понимания термина «федерализм», применение определенных принципов федеральной строения государства в современной политико-правовой практике.
Metamorphoses of the idea of ​​federalism in domestic political and legal thought
Метаморфозы идеи федерализма в отечественной политико-правовой мысли
Артеменко, А. П. Метаморфози ідеї федералізму у вітчизняній політико-правовій думці / А. П. Артеменко, Я. І. Артеменко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. - Вип. 30. - С. 307-313.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; федералізм; федерализм; federalism; політико-правова думка; политико-правовая мысль; політико-правова думка