Перспективи розвитку сучасного поліцейського права в Україні - Панов, І. О.; Panov, I. O. (Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.). — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 187-189., 2019)
Досліджено розвиток поглядів на проблему сучасного поліцейського права. Наголошено, що внесення вітчизняною наукою здобутку у формування та розвиток ідей поліцейського права як наукового напряму в системі адміністративного права, основні з яких полягають в позиціонуванні глибокої правової природи поліцейської діяльності і її універсальності не залежно від національних особливостей, дозволить істотно збагатити правову дійсність, сприяти надійному та ефективному збалансуванню безпеки і свободи в всіх сферах життєдіяльності суспільства.

The development of views on the problem of modern police law is studied. It was emphasized that the contribution of domestic science to the formation and development of ideas of police law as a scientific direction in the system of administrative law, the main of which is the positioning of the deep legal nature of police activity and its universality regardless of national characteristics, will allow to significantly enrich legal reality, promote reliable and effective balancing of security and freedom in all areas of society's life.

Исследовано развитие представлений о проблеме современного полицейского права. Отмечено, что внесение отечественной наукой достижения в формирование и развитие идей полицейского права как научного направления в системе административного права, основные из которых состоят в позиционировании глубокой правовой природы полицейской деятельности и ее универсальности независимо от национальных особенностей, позволит существенно обогатить правовую действительность, способствовать надежному и эффективной сбалансированности безопасности и свободы во всех сферах жизнедеятельности общества.
Панов, І. О. Перспективи розвитку сучасного поліцейського права в Україні / Ігор Олексійович Панов // Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 187-189.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; поліцейське право; police law; полицейское право; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность