Нерепресивна модель кримінально-правового регулювання: стан і перспективи розвитку - Гусаров, С. М.; Husarov, S. M. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 37-41, 2025)
Відзначено, що ліберально-гуманістичний дух кримінального права означає м’який примус до гідної свободи через відповідальність. У цьому полягає сенс нерепресивної моделі кримінально-правового регулювання, функціональним осердям якого постає некаральний інструментарій.

It is noted that the liberal-humanistic spirit of criminal law means a soft coercion to dignified freedom through responsibility. This is the meaning of the non-repressive model of criminal law regulation, the functional core of which is the non-punitive toolkit.
Keywords: Україна; кримінальне законодавство; кримінально-правове регулювання; нерепресивна модель; заходи кримінально-правового характеру; Ukraine; criminal legislation; criminal law regulation; non-repressive model; criminal law measures