Проблеми та шляхи вдосконалення кваліфікації воєнних злочинів і призначення покарання за Кримінальним кодексом України - Прокопенко, Н. М.; Prokopenko, N. M.; Наталія Прокопенко (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 216-219, 2025)
Відзначено, що в умовах збройного конфлікту, що триває на території України, питання кваліфікації воєнних злочинів та призначення відповідних покарань набувають особливої актуальності. Удосконалення кримінального законодавства та правозастосовної практики дасть змогу забезпечити справедливість та покарання винних, а також зміцнити правову систему України відповідно до міжнародних стандартів.

It was noted that in the context of the ongoing armed conflict in Ukraine, the issues of qualification of war crimes and the imposition of appropriate punishments are becoming particularly relevant. Improving criminal legislation and law enforcement practice will ensure justice and punishment of the guilty, as well as strengthen the legal system of Ukraine in accordance with international standards.
Keywords: воєнні злочини; кваліфікація воєнних злочинів; призначення покарання; кримінальне законодавство; war crimes; qualification of war crimes; sentencing; criminal legislation