Психолого-педагогічні особливості готовності тренера з таеквон-до до професійної діяльності - Кузнецова, І. Ю.; Kuznetsova, I. Yu. (Збірник наукових праць "Педагогічні науки" / МОН України, Херсон. держ. ун-т. ‒ Херсон, 2016. ‒ Вип. LXXІІІ, Т. 2. -С. 80-84, 2016)
У статті проаналізовано стан дослідженості проблеми професійної підготовки тренерів із різних видів спорту. Розглянуто особливості таеквон-до як виду спорту з позицій різних наук: філософії, біології, педагогіки. Обґрунтовано переваги заняттями таеквон-до (з позицій функціонального розвитку людини будь-якого віку; як соціально та корисно спрямований вид спортивної діяльності; як система спортивного вдосконалення; як система підтримки функціональної форми людини). Визначено складники (психологічний, педагогічний, фізичний, техніко-тактичний) професійної готовності тренера із цього виду спорту до професійної діяльності; розглянуто їхній зміст.

The state of research problems of professional training for sports coaches; including coaches from a variety of sports, is analysed in this article. It discusses the ftures of Taekwon-Do as a sport from the point of view of the various sciences: philosophy, biology and pedagogy. The advantages of Taekwon-Do classes are substantiated (concerning the functional position of any person of any age), as a socially useful type of sports activity, regarding a system of sports perfection and maintenance of functional human forms. The article determines the composition of the Taekwon-Do coach readiness relative to the professional activities (psychological, pedagogical, physical, technical and tactical) and examines their contents.

В статье проанализировано состояние изученности проблемы профессиональной подготовки тренеров по различным видам спорта. Рассмотрены особенности таэквон-до как вида спорта с позиций различных наук: философии, биологии, педагогики. Обоснованы преимущества занятиями таэквон-до (с позиций функционального развития человека любого возраста; как социально и полезно направленный вид спортивной деятельности; как система спортивного совершенствования; как система поддержки функциональной формы человека). Выделены составляющие (психологическая, педагогическая, физическая, технико-тактическая) профессиональной готовности тренера данного вида спорта к профессиональной деятельности; рассмотрено их содержание.
Psycho-pedagogical features of taekwon-do coach readiness for the professional activities
Кузнецова І. Ю. Психолого-педагогічні особливості готовності тренера з таеквон-до до професійної діяльності / Кузнецова І. Ю. // Збірник наукових праць "Педагогічні науки" / МОН України, Херсон. держ. ун-т. ‒ Херсон, 2016. ‒ Вип. LXXІІІ, Т. 2. -С. 80-84.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; спорт; тхэквондо; тренер; тренування; професійна готовність; готовність до професійної діяльності; тхеквондо; тренировка; профессиональная готовность; готовность к профессиональной деятельности; професійна підготовка; sports; Taekwondo; coach; training; professional readiness; professional activity