Методи автоматизованого проектування гетерогенних комп’ютерних систем та мереж критичного застосування - Мирошник, М. А.; Miroshnyk, M. A.; Мірошник, М. А.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2231-2529; Можаев, А. А.; Mozhaiev, O. O.; Можаєв, О. О.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1412-2696; ResearcherID: AAG-6671-2019; Scopus Author ID: 57201729490 (Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті. – 2019. – № 4. – С.40-46, 2020)
Проведен обзор методов проектирования информационных гетерогенных компьютерных систем и сетей критического применения, проанализированы требования, представлены описание информационных технологий, их составляющих, условий использования, результатов их применения. Предложен метод автоматизированного проектирования гетерогенных компьютерных систем и сетей критического применения при включении оперативных задач в систему управления.

A review of the design methods of information heterogeneous computer systems and critical application networks is carried out, requirements are analyzed, a description of information technologies, their components, conditions of use, results of their application is presented. A method of computer-aided design of heterogeneous computer systems and critical application networks is proposed when operational tasks are included in the control system.

Проведено огляд методів проектування інформаційних гетерогенних комп'ютерних систем і мереж критичного застосування, проаналізовані вимоги, подано опис інформаційних технологій, їх складових, умов використання, результатів їх застосування. Запропоновано метод автоматизованого проектування гетерогенних комп'ютерних систем і мереж критичного застосування при включенні оперативних завдань в систему управління.
Computeraided design methods for heterogeneous computer systems and critical application networks
Мирошник, М. А. Методы автоматизированного проектирования гетерогенных компьютерных систем и сетей критического применения / М. A. Мирошник, А. А. Можаев // Інформаційно-керуючі системи на залізничному транспорті. – 2019. – № 4. – С.40-46. – DOI: https://doi.org/10.18664/ikszt.v0i4.178719.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; гетерогенная сеть; heterogeneous network; алгоритм; algorithm; система критического применения; распределенная система; графа; автоматизированное проектирование; гетерогенна мережа; система критичного застосування; computer-aided design; distributed system; critical application system; graph; розподілена система; автоматизоване проектування