Особливості укладення концесійного договору - Петровська, С. А.; Petrovska, S. A.; Мовчан, С. А.; Movchan, S. A. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 115-116, 2023)
Підкреслено, що концесійний договір є важливим інструментом у впровадженні публічно-приватного партнерства, що дозволяє державі та приватним партнерам спільно реалізувати проєкти, які призводять до ефективного використання ресурсів та забезпечення громадського благополуччя. Концесійні договори можуть бути корисними інструментами для залучення приватного капіталу та інвестицій у проєкти, які інакше було б важко фінансувати з державного бюджету.

It is emphasized that the concession agreement is an important tool in the implementation of public-private partnership, which allows the state and private partners to jointly implement projects that lead to the effective use of resources and ensuring public well-being. Concession contracts can be useful tools for attracting private capital and investment in projects that would otherwise be difficult to finance from the state budget.

Подчеркнуто, что концессионный договор является важным инструментом во внедрении публично-частного партнерства, что позволяет государству и частным партнерам совместно реализовать проекты, приводящие к эффективному использованию ресурсов и обеспечению общественного благополучия. Концессионные договоры могут быть полезными инструментами для привлечения частного капитала и инвестиций в проекты, которые по другому было бы тяжело финансировать из государственного бюджета.
Keywords: концесія; concession; концессия; концесійний договір; concession agreement; концессионный договор; публічно-приватне партнерство; public-private partnership; публично-частное партнерство