Окремі питання функціонування акціонерних товариств за новим Законом України «Про акціонерні товариства» - Жорнокуй, В. Г.; Zhornokui, V. H.; Жорнокуй Валентина Григорівна (Актуальні питання фінансової безпеки : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 125-129, 2023)
Визначено, що новий Закон України «Про акціонерні товариства» спрямований на вдосконалення та подальшу гармонізацію законодавства про акціонерні товариства шляхом: запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування; приведення ряду його норм у відповідність до законодавства ЄС; надання можливості запровадження в акціонерних товариствах однорівневої структури управління товариством; врегулювання питання відповідальності посадових осіб акціонерного товариства.

It was determined that the new Law of Ukraine "On Joint-Stock Companies" is aimed at improving and further harmonizing the legislation on joint-stock companies by: introducing a mechanism for conducting general meetings with the use of electronic voting; bringing a number of its norms into compliance with EU legislation; providing the opportunity to introduce a single-level structure of company management in joint-stock companies; settlement of the issue of liability of officials of the joint-stock company.

Определено, что новый Закон Украины «Об акционерных обществах» направлен на усовершенствование и дальнейшую гармонизацию законодательства об акционерных обществах путем: внедрения механизма проведения общего собрания с применением электронного голосования; приведение ряда его норм в соответствие с законодательством ЕС; предоставление возможности введения в акционерных обществах одноуровневой структуры управления обществом; урегулирование вопроса ответственности должностных лиц акционерного общества.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; акціонерне товариство; joint-stock company; акционерное общество; законодавство; legislation; законодательство; корпоративні відносини; corporate relations; корпоративные отношения