Девіантна поведінка підлітків - Чорна, І. В.; Chorna, I. V. (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 211-214, 2019)
Розглянуто поняття девіантної поведінки підлітків у її соціальному та психологічному аспектах, з’ясовано основні причини виникнення цього явища.

The concept of deviant behavior of teenagers in its social and psychological aspects is considered, and the main reasons for the occurrence of this phenomenon are clarified.

Рассмотрено понятие девиантного поведения подростков в его социальном и психологическом аспектах, выяснены основные причины возникновения этого явления.
Чорна, І. В. Девіантна поведінка підлітків / Інеса Володимирівна Чорна // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 211-214.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; девіація; deviation; девиация; дезадаптація; maladaptation; дезадаптация; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; підлітки; teenagers; подростки