Концептуалізація феномену національної безпеки в теоретико-правовій науці: особливості сучасної методології - Загуменна, Ю. О.; Zagumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Форум Права. – 2021. – № 1 (66). – С. 37-55, 2021)
Визначено місце національної безпеки в теоретико-правовій науці з погляду на особливості сучасної методології з урахуванням сучасних здобутків і розробок загальнотеоретичної юриспруденції та суміжних суспільних наук, зосереджених довкола вивчення проблем націобезпекознавства, а також спроба концептуалізації ключових параметрів національної безпеки, які відображають сутність та правову природу цього явища.

The place of national security in theoretical and legal science from the point of view of features of modern methodology taking into account modern achievements is defined and the development of general theoretical jurisprudence and related social sciences, centered around the study of national security issues, as well as an attempt to conceptualize key parameters of national security that reflect the nature and legal nature of this phenomenon.

Определено место национальной безопасности в теоретико-правовой науке с точки зрения особенности современной методологии с учетом современных достижений и разработок общетеоретической юриспруденции и смежных общественных наук, сосредоточенных вокруг изучения проблем нациобезопаснознавства, а также попытка концептуализации ключевых параметров национальной безопасности, отражающих сущность и правовую природу этого явления.
Conceptualization of the phenomenon of national security in theoretical and legal science: features of modern methodology
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; національна безпека; национальная безопасность; national security; концептуалізація; концептуализация; conceptualization; суспільні відносини; общественные отношения; public relations; державний суверенітет; государственный суверенитет; state sovereignty; національні інтереси; национальные интересы; national interests; методологія; методология; methodology