Окремі аспекти фінансової відповідальності платника податків за несвоєчасну сплату податку на прибуток - Кравцова, Т. М.; Kravtsova, T. M.; Божко, Ю. В.; Bozhko, Yu. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2014. – Вип. 24. Т. 3. – С. 72–75, 2014)
У статті розкриваються деякі аспекти фінансової відповідальності за порушення законів з питань оподаткування, в тому числі за несвоєчасну сплату податку на прибуток. Зокрема, досліджені такі правові категорії, як фінансова відповідальність та податкове правопорушення в розумінні норм Податкового кодексу України, а також виокремленні загальні ознаки останнього. Окремо проаналізовано аспекти фінансової відповідальності платника податків за несвоєчасну сплату або несплату податків згідно з Податковим кодексом України на прикладі штрафів за несвоєчасну сплату або несплату податку на прибуток при розгляді цієї категорії податкових спорів в порядку адміністративного судочинства.

The article describes some aspects of the fiancial responsibility for the violation of laws on tax matters, including the late income tax payment. In particular, such legal categories as fiancial responsibility and tax offenses within the meaning of the Tax Code of Ukraine are investigated, and also the common signs of the latter are highlighted. The aspects of the fiancial liability of a taxpayer for late payment or non-payment of taxes in accordance with the Tax Code of Ukraine by the example of penalties for late payment or non-payment of income tax in the consideration of this category of tax dispute in administrative proceedings are also analysed.

В статье раскрываются некоторые аспекты финансовой ответственности за нарушение законов о вопросах налогообложения, в том числе, за несвоевременную уплату налога на прибыль. В частности, исследованы такие правовые категории, как финансовая ответственность и налоговое правонарушение в понимании норм Налогового кодекса Украины, а также выделены общие признаки последнего. Отдельно проанализированы аспекты финансовой ответственности налогоплательщика за несвоевременную уплату или неуплату налогов в соответствии с Налоговым кодексом Украины на примере штрафов за несвоевременную уплату или неуплату налога на прибыль при рассмотрении этой категории налоговых споров в порядке административного судопроизводства.
Some aspects of financial responsibility of a taxpayer for late income tax payment
Кравцова, Т. М. Окремі аспекти фінансової відповідальності платника податків за несвоєчасну сплату податку на прибуток / Т. М. Кравцова, Ю. В. Божко // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2014. – Вип. 24. Т. 3. – С. 72–75.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; податкове правопорушення; податковий спір; податок на прибуток; фінансова відповідальність; фінансова санкція; Податкове право. Tax law. Налоговое право; tax violations; tax controversy; corporate income tax; fiancial liability; fiancial sanction; налоговое правонарушение; налоговый спор; налог на прибыль; финансовая ответственность; финансовая санкция; фінансово-правова відповідальність