Основи організації та діяльності муніципальної поліції у зарубіжних країнах - Гудзь, Т. І.; Gudz, T.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6950-6136 (Публічне право. – 2015. – № 4 (20). – С. 84-92., 2015)
В статті розглядаються територіальні й матеріально-фінансові основи організації та діяльності муніципальної поліції в зарубіжних країнах. Робиться висновок, що одним з найсуттєвіших критеріїв, що визначають можливість створення й функціонування муніципальної поліції органами місцевого самоврядування є наявність фінансових можливостей для її утримання. А повноваження працівників муніципальної поліції обмежуються територією муніципального утворення, що обслуговується, і можуть бути розширені в особливих випадках тільки за рішенням центральної влади. В статье рассматриваются территориальные и материально-финансовые основы организации и деятельности муниципальной полиции в зарубежных государствах. Делается вывод о том, что одним из важнейших критериев, которые определяют возможность создания, и функционирования муниципальной полиции органами местного самоуправления является наличие финансовой возможности для их финансирования. А полномочия сотрудников муниципальной полиции ограничивается территорией муниципального образования, которое обслуживается, и могут быть расширены в отдельных случаях только по решению центральной власти. Territorial, material and financial grounds of municipal police activity organization in foreign countries are researched in the article. A conclusion is made that one of the major criteria which determine the possibility of local government to establish the municipal police, is to have the financial ability to finance them. Also, municipal police powers are limited to the territory of the municipality and can be extended in some cases only by the central government.
Основы организации и деятельности муниципальной полиции в зарубежных государствах
Territorial, Material and Financial Grounds of Police Activity Organization in Foreign Countries
Гудзь, Т. І. Основи організації та діяльності муніципальної поліції у зарубіжних країнах: територіальні й матеріально-фінансові аспекти / Т. І. Гудзь // Публічне право. – 2015. – № 4 (20). – С. 84-92.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; територіальна основа; матеріально-фінансова основа; муніципальна поліція; місцеве самоврядування; місцевий бюджет; территориальная основа; материально-финансовая основа; полиция; муниципальная полиция; местное самоуправление; местный бюджет; territorial ground; material and financial ground; municipal police; local government; local budget