Межі здійснення особистих немайнових прав юридичних осіб: зловживання правом на недоторканність ділової репутації юридичної особи - Попова, С. О.; Popova, S. O. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 344-347., 2019)
Зазначено, що невирішеним залишається питання визначення меж здійснення особистих немайнових прав юридичних осіб, що має пріоритетне значення для досліджень та законодавчого закріплення, адже більш повне регулювання дасть змогу як зменшити кількість правопорушень у сфері діяльності юридичних осіб, а відтак й закріпити позитивний імідж України на міжнародній арені.

It was noted that the issue of determining the boundaries of the exercise of personal non-property rights of legal entities, which is of priority importance for research and legislative consolidation, remains unresolved, because more complete regulation will both reduce the number of offenses in the field of activity of legal entities and consolidate the positive image of Ukraine in the international arena.

Отмечено, что нерешенным остается вопрос определения границ осуществления личных неимущественных прав юридических лиц, имеющий приоритетное значение для исследований и законодательного закрепления, ведь более полное регулирование позволит как уменьшить количество правонарушений в сфере деятельности юридических лиц, так и закрепить позитивный имидж Украины на международной арене.
Попова, С. О. Межі здійснення особистих немайнових прав юридичних осіб: зловживання правом на недоторканність ділової репутації юридичної особи / С. О. Попова // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна, (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків: ХНУВС, 2019. — С. 344-347.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; особисті немайнові права; личные неимущественные права; personal non-property rights; юридична особа; юридическое лицо; legal entity; регулювання особистих немайнових прав; регулирование личных неимущественных прав; regulation of personal non-property rights; ділова репутація; деловая репутация; business reputation; недоторканність ділової репутації; неприкосновенность деловой репутации; integrity of business reputation; зловживання правом; злоупотребление правом; abuse of right