Гарантії реалізації прав громадян в природоохоронній сфері в контексті положень адміністративного законодавства України - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Стан та перспективи розвитку адміністративного права України : матеріали ІХ Міжнар. наук.-практ. інтернет конф. (м. Одеса, 28 жовт. 2022 р.). – Одеса: ОДУВС, 2022. – С. 105-108, 2022)
У тезах доповіді підкреслено, що в результати бойових дій на території України окрім багатьох соціальних і економічних проблем виникла ще одна нагальна проблема – екологічна, яка вимагає невідкладного вирішення з боку держав.

The thesis of the report emphasizes that as a result of hostilities on the territory of Ukraine, in addition to many social and economic problems, another urgent problem has arisen - an environmental one, which requires an urgent solution by the states.

В тезисах доклада подчеркнуто, что в результате боевых действий на территории Украины кроме многих социальных и экономических проблем возникла еще одна насущная проблема – экологическая, требующая безотлагательного решения со стороны государств.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; гарантії реалізації прав громадян; гарантии реализации прав граждан; guarantees of realization of citizens' rights; екологічна безпека; ecological safety; экологическая безопасность; природоохорона; природоохрана; nature protection activity