Priorities and strategic directions of the U.S. national security - Rudyk, O. V.; Рудик, О. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 218-219, 2025)
Відзначено, що національна безпека США базується на багатогранному підході, що включає військове стримування, зміцнення міжнародних альянсів, розвиток кіберзахисту, боротьбу з тероризмом та адаптацію до нових викликів.

It was noted that US national security is based on a multifaceted approach, including military deterrence, strengthening international alliances, developing cyber defense, combating terrorism, and adapting to new challenges.
Keywords: національна безпека; США; зарубіжний досвід; national security; USA; foreign experience