Теоретичні та методологічні проблеми юридичної психології - Кирко, В. О.; Kyrko, V. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 254-256, 2023)
Визначено, що юридична психологія - наука, яка вивчає особливості психічних виявів і психологічних закономірностей діяльності людей у сфері відносин, що регулюються правом. Предмет її вивчення становить психологія державно-правових явищ як цілісність, у якій не можна механічно відокремити психологічне та юридичне, оскільки вони перебувають в динаміці, розвитку та нерозривному зв’язку.

It was determined that legal psychology is a science that studies the peculiarities of mental manifestations and psychological regularities of people's activity in the sphere of relations regulated by law. The subject of its study is the psychology of state-legal phenomena as a whole, in which it is impossible mechanically separate the psychological and the legal because they are in dynamics, development and inextricable connection.

Определено, что юридическая психология – наука, изучающая особенности психических проявлений и психологических закономерностей деятельности людей в сфере отношений, регулируемых правом. Предмет ее изучения составляет психология государственно-правовых явлений как целостность, в которой нельзя механически отделить психологическое и юридическое, поскольку они находятся в динамике, развитии и неразрывной связи.
Keywords: психологія; psychology; психология; юридична психологія; legal psychology; юридическая психология; юриспруденція; jurisprudence; юриспруденция; право; right