Про питання гендерної рівності як показника демократизації та забезпечення соціальної справедливості в університеті - Бобро, Н. В.; Bobro , N. V. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 125-128, 2023)
Вивчено питання впровадження гендерного підходу у діяльність Харківського національного університету внутрішніх справ. Наголошено, що впровадження гендерного підходу у діяльність вищу є важливим завданням, яке вимагає систематичного дослідження, стратегічного планування та розробки ефективних політик.

The issue of implementing a gender approach in the activities of the Kharkiv National University of Internal Affairs was studied. It was emphasized that the implementation of a gender approach in higher education is an important task that requires systematic research, strategic planning and the development of effective policies.

Изучены вопросы внедрения гендерного подхода в деятельность Харьковского национального университета внутренних дел. Отмечено, что внедрение гендерного подхода в деятельность вуза является важной задачей, требующей систематического исследования, стратегического планирования и разработки эффективных политик.
Keywords: гендерна рівність; gender equality; гендерное равенство; Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Харьковский национальный университет внутренних дел; гендерні стереотипи; gender stereotypes; гендерные стереотипы; гендерний аудит; gender audit; гендерный аудит