Роль центральних органів виконавчої влади у сфері видання нормативно-правових актів підзаконного характеру - Могілевський, Л. В.; Mohilevskyi, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6994-6086 (Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». – 2015. – Т. 16. – С. 373-380, 2015)
У статті, на основі наукових поглядів вчених, досліджено теоретичні підходи щодо тлумачення поняття «підзаконного нормативно-правового акту». Наголошено, що важливою структурною складовою системи джерел трудового права України виступають підзаконні нормативно-правові акти, що приймаються центральними органами виконавчої влади. Доведено, що говорячи про підзаконні нормативно-правові акти центральних органів виконавчої влади, як про структурні елементи системи джерел трудового права, слід мати на увазі таку їх форму як наказ.

The article, based on scientific views of scientists, the theoretical approaches to the interpretation of the concept of "by-legal act." stressed that an important structural component of sources of labor law in Ukraine are the subordinate regulatory legal acts adopted by central authorities. Proved that the saying of subordinate legal acts of central executive bodies, as structural elements of sources of labor law, should be aware of such a form as the order.

В статье, на основе научных взглядов ученых, исследованы теоретические подходы к толкованию понятия «подзаконного нормативно-правового акта». Отмечено, что важной структурной составляющей системы источников трудового права Украины выступают подзаконные нормативно-правовые акты, принимаемые центральными органами исполнительной власти. Доказано, что говоря о подзаконных нормативно-правовых актах центральных органов исполнительной власти, как о структурных элементах системы источников трудового права, следует иметь в виду такую их форму как приказ.
The role of central authorities in the publication of regulations by-character
Роль центральных органов исполнительной власти в сфере издания нормативно-правовых актов подзаконного характера
Могілевський, Л. В. Роль центральних органів виконавчої влади у сфері видання нормативно-правових актів підзаконного характеру / Л. В. Могілевський // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». – 2015. – Т. 16. – С. 373-380.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; нормативно-правовий акт; нормативно-правовой акт; підзаконний нормативно-правовий акт; normative and legal act; джерела трудового права; источники трудового права; sources of labor law; центральні органи виконавчої влади; центральные органы исполнительной власти; наказ; приказ; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations