Національні та міжнародні правові механізми протидії злочинності в умовах війни в Україні - Колесник, Н. М.; Kolesnyk, N. M. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 304-307, 2025)
Національні та міжнародні правові механізми протидії злочинності в умовах війни в Україні відіграють ключову роль у забезпеченні правопорядку, захисті суверенітету держави та притягненні до відповідальності осіб, причетних до воєнних злочинів, терористичної діяльності та інших правопорушень.

National and international legal mechanisms for combating crime in wartime conditions in Ukraine play a key role in ensuring law and order, protecting the sovereignty of the state, and bringing to justice those involved in war crimes, terrorist activities, and other offenses.
Keywords: Україна; протидія злочинності; умови війни; національні правові механізми; міжнародні правові механізми; Ukraine; combating crime; war conditions; national legal mechanisms; international legal mechanisms