Оптимальна висота польоту безпілотних авіаційних комплексів для пошуку осіб - Гаращенко, Я. Є.; Harashchenko, Ya. Ye. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 528-529, 2025)
Оптимальна висота польоту є критичним параметром, який визначає успішність використання безпілотних авіаційних комплексів у пошукових, моніторингових і тактичних завданнях. Відсутність наукового підходу гальмує розвиток практичного застосування технології. Запропонована методика дозволить системно підійти до планування польотів, підвищити точність пошуку осіб, зменшити енергозатрати та покращити ефективність роботи.

The optimal flight altitude is a critical parameter that determines the success of using unmanned aircraft systems in search, monitoring and tactical tasks. The lack of a scientific approach hinders the development of practical application of the technology. The proposed methodology will allow a systematic approach to flight planning, increase the accuracy of searching for people, reduce energy consumption and improve work efficiency.
Keywords: безпілотні авіаційні комплекси; БПАК; оптимальна висота польоту; пошук осіб; unmanned aerial systems; optimal flight altitude; search for people