Деякі історико-правові аспекти формування системи кримінального процесу України - Сімонович, Д. В.; Simonovych, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0285-4005 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 130-133, 2021)
Надано історико-правовий аналіз кримінально-процесуальному законодавству. Розглянуто історичний процес формування системи кримінального процесу, якому були притаманні риси змагальності, диспозитивності та деякі інші демократичні засади (принципи).

A historical and legal analysis of criminal procedural legislation is provided. The historical process of the formation of the criminal process system, which was characterized by competitive, dispositive features and some other democratic principles (principles), was considered.

Представлен историко-правовой анализ уголовно-процессуального законодательства. Рассмотрен исторический процесс формирования системы уголовного процесса, которому присущи черты состязательности, диспозитивности и некоторые другие демократические принципы (принципы).
Сімонович, Д. В. Деякі історико-правові аспекти формування системи кримінального процесу України / Давид Володимирович Сімонович // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 130-133.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; кримінально процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство