Sambo у сімейному праві Швеції: бути партнером означає більше, ніж жити разом - Горобець, Н. О.; Horobets, N. O.; Наталія Горобець (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 64-65, 2024)
Наголошено, що шведське законодавство акцентує увагу на рівноправ'ї та партнерстві в сімейних відносинах sambo, в той час як українське законодавство регулює фактичне співжиття без реєстрації шлюбу, забезпечуючи лише майнові права та обов'язки для партнерів.

It is emphasized that Swedish legislation emphasizes equality and partnership in sambo family relations, while Ukrainian legislation regulates de facto cohabitation without marriage registration, providing only property rights and obligations for partners.

Отмечено, что шведское законодательство акцентирует внимание на равноправии и партнерстве в семейных отношениях sambo, в то время как украинское законодательство регулирует фактическое сожительство без регистрации брака, обеспечивая только имущественные права и обязанности для партнеров.
Keywords: зарубіжний досвід; Швеція; сімейні відносини; конкубінат; sambo; foreign experience; Sweden; family relations; cohabitation; зарубежный опыт; Швеция; семейные отношения; конкубинат