Деякі ефективні шляхи розвитку слухання - Кальченко , Т. М.; Kalchenko, T. M.; Іванова, І. Л.; Ivanova, I. L.; Горбач, Н. Л.; Horbach, N. L. (Polish Science Journal. - 2021. - Issue 9(42). - P. 141-145, 2021)
Розглянуто різні способи розвитку навичок аудіювання. Проаналізовано найбільш сучасні та ефективні навчальні стратегії, які допомагають учням слухати і розуміти. Досліджено питання, що таке ефективне слухання і визначено способи його досягнення.

Various ways of developing listening skills are considered. The most modern and effective teaching strategies that help students listen and understand are analyzed. The question of what effective listening is has been studied and defined ways to achieve it.

Рассмотрены разные способы развития навыков аудирования. Проанализированы наиболее современные и эффективные обучающие стратегии, которые помогают учащимся слушать и понимать. Исследован вопрос, что такое эффективное слушание и определены способы его достижения.
Keywords: освітні технології; educational technologies; образовательные технологии; навчальні стратегії; learning strategies; обучающие стратегии; навички сприйняття; perception skills; навыки восприятия; ефективне слухання; effective listening; эффективное слушание; аудіювання; listening; аудирование