Окремі аспекти матеріальної відповідальності працівника - Гайдаренко, Л. О.; Haidarenko, L. O. (Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав.2020 р.). – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. 273-276., 2020)
Зазначено, що матеріальна відповідальність працівника є правовідновлювальною, тому що насамперед має основну мету – відновити майно роботодавця, якому завдано шкоду. Тому притягнення працівника до матеріальної відповідальності не виключає застосування до нього дисциплінарного стягнення, адже винний працівник одночасно із спричиненням майнової шкоди (майнове трудове правопорушення) вчиняє трудове дисциплінарне правопорушення (дисциплінарний проступок). Отмечено, что материальная ответственность работника является правовосстановительной, потому что прежде всего имеет основную цель – восстановить имущество работодателя, которому причинен вред. Поэтому привлечение работника к материальной ответственности не исключает применения к нему дисциплинарного взыскания, ведь виновный работник одновременно с причинением имущественного вреда (имущественное трудовое правонарушение) совершает трудовое дисциплинарное правонарушение (дисциплинарный проступок). It is noted that the material responsibility of the employee is remedial, because, first of all, it has the main goal - to restore the property of the employer, who was harmed. Therefore, bringing an employee to liability does not exclude the application of a disciplinary sanction to him, because the guilty employee simultaneously with causing property damage (property labor offense) commits a labor disciplinary offense (disciplinary offense).
Гайдаренко Л. О. Окремі аспекти матеріальної відповідальності працівника / Л. О. Гайдаренко / Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матеріали VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 трав. 2020 р.) / за заг. ред. К. Ю. Мельника; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Xарків: ХНУВС, 2020. – С. С. 273-276.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; працівник; работник; employee; роботодавець; работодатель; employer; матеріальна відповідальність працівника; материальная ответственность работника; employee liability; трудове майнове правопорушення; трудовое имущественное правонарушение; labor property offense; юридична відповідальність; юридическая ответственность; legal responsibility; дисципліна праці; дисциплина труда; labor discipline; дисциплінарне стягнення; дисциплинарное взыскание; disciplinary action