Current problems of development of the security and defense sector, cyberattacks (foreign experience) - Lebedev, D. I.; Лебедєв, Д. І. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 151-152, 2025)
Відзначено, що кібервійна стає ключовим компонентом сучасних конфліктів,тому країни повинні прийняти проактивні та багаторівневі оборонні стратегії. Міжнародне співробітництво відіграє вирішальну роль у боротьбі з глобальними кіберзагрозами, оскільки країни повинні співпрацювати в обміні розвідданими та спільних ініціативах з кіберзахисту.

It was noted that cyberwarfare is becoming a key component of modern conflicts, therefore countries must adopt proactive and multi-layered defense strategies. International cooperation plays a crucial role in combating global cyber threats, as countries must cooperate in intelligence sharing and joint cyber defense initiatives.
Keywords: сектор безпеки і оборони; кібератаки; кіберзахист; кібербезпека; зарубіжний досвід; міжнародне співробітництво; security and defense sector; cyberattacks; cyberdefense; cybersecurity; foreign experience; international cooperation