Командно-штабні навчання як технологія виховання курсантів ВНЗ МВС України - Червоний, П. Д.; Chervonyi, P. D.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8172-7732 (Психологія та педагогіка: сучасні методики та інновації, досвід практичного застосування : зб. тез наук. робіт учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Львів, 28-29 жовтня 2016 р.). – Львів : ГО «Львівська педагогічна спільнота», 2016. – С. 97-100, 2016)
У статті розглядаються командно-штабні навчання як технологія виховання курсантів ВНЗ МВС України. У ході таких навчань проходять позитивні зміни в курсантів, що відбуваються під цілеспрямованим впливом педагогів, учасників навчання та створених умов. Розроблений сценарій має навчальну й виховну мету та такі функції: формуючо-розвиваючу, інформативно-комунікативну, мотиваційно-мобілізуючу, профілактично-виховну.

The article explores the command and staff exercises as the technology of education of cadets of universities of Ministry of internal Affairs of Ukraine. There are showed positive changes in cadets under the deliberate influence of teachers, training participants and conditions in the course of such exercises. The developed scenario has educational purpose and such functions: formational-educational, informational-communicational, motivational, mobilizational and prophylaxis.

В статье рассматриваются командно-штабные учения как технология воспитания курсантов ВУЗов МВД Украины. В ходе таких учений проходят позитивные изменения у курсантов, под целенаправленным воздействием педагогов, участников обучения и созданных условий. Разработанный сценарий имеет учебную, воспитательную цель и такие функции: формировочно-развивающую, информационно-коммуникативную, мотивационно-мобилизующую, профилактико-воспитательную.
Tactical manoeuvres as educational technology of universities of MIA of Ukraine`s cadets
Червоний, П. Д. Командно-штабні навчання як технологія виховання курсантів ВНЗ МВС України / П. Д. Червоний // Психологія та педагогіка: сучасні методики та інновації, досвід практичного застосування : зб. тез наук. робіт учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Львів, 28-29 жовт. 2016 р.). – Львів : ГО «Львівська педагогічна спільнота», 2016. – С. 97-100.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; командно-штабні навчання; командно-штабные учения; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; higher educational establishments within the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; курсанти; курсанты; виховна робота; воспитательная работа; тактичні навчання; технологія виховання; educational technology; psychoprophylaxis; tactical manoeuvres; тактические учения; технология воспитания