Генеза народовладних інститутів Київської Русі (ІХ–Х ст.) - Сворак, С. Д.; Svorak, S. D. (Право і безпека. - 2012. - № 3 (45). - С. 66-69, 2012)
Охарактеризовано початковий етап становлення адміністративних структур у східнослов'янських племен. Визначено роль і місце варязьких дружин у становленні військово-політичної адміністративної системи.

The initial stage of formation of the administrative structures in the East Slavic tribes is characterized. The role and place of Norman warriors in the development of military and politic and administrative system are determined.

Охарактеризован начальный этап становления административных структур у восточнославянских племен. Определены роль и место варяжских дружин в становлении военно-политической административной системы.
Genesis of democratic structures of Kievan Rus (IX–X centuries)
Генезис народовластных структур Киевской Руси (ІХ–Х ст.)
Keywords: Київська Русь; Kievan Rus; Киевская Русь; державно-адміністративне управління; state administrative management; государственно-административное управление; народовладні інститути; institutions of people's power; народовластные институты; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ