Зарубіжний досвід та положення законодавства України щодо дізнання: порівняльно-правовий аналіз - Глобенко, Г. І.; Globenko, G. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1533-9213 (Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні: міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.). - Маріуполь: МДУ, 2019. - С. 294-296, 2019)
Розглянуто останні зміни та доповнення до чинного кримінального процесуального законодавства України, що регламентують досліджувану форму досудового розслідування. Здійснено аналіз окремих аспектів сутності та процедури здійснення дізнання як в деяких країнах пострадянського простору, так і Європейської спільноти, які є більш досконалими та перспективними для вітчизняного законодавця.

The latest changes and additions to the current criminal procedural legislation of Ukraine, which regulate the investigated form of pre-trial investigation, are considered. The analysis of certain aspects of the essence and procedure of inquiry in some post-Soviet countries and the European community, which are more perfect and promising for the domestic legislator, are analyzed.

Рассмотрены последние изменения и дополнения в действующее уголовно процессуальное законодательство Украины, регламентирующие исследуемую форму досудебного расследования. Осуществлен анализ отдельных аспектов сущности и процедуры осуществления дознания как в некоторых странах постсоветского пространства, так и Европейского сообщества, которые являются более совершенными и перспективными для отечественного законодателя.
Глобенко, Г. І. Зарубіжний досвід та положення законодавства України щодо дізнання: порівняльно-правовий аналіз / Г. І. Глобенко // Правова доктрина: міжнародний досвід та практична реалізація в Україні: міжнар. наук.-практ. конф. (м. Маріуполь, 22 трав. 2019 р.) / МОН України, Нац. поліція України, Європ. організація публі. права (Грецька Респ.), Мессінський Ун-т (Італійська Респ.), Ін-т законодавства Верховної Ради України, Донец. обл. держ. адміністрація, Маріупол. міська рада, Голов. управління Нац. поліції в Донец. обл., Донецьк. апеляц. суд, Нац. юрид. ун-т імені Ярослава Мудрого, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Маріупол. держ. ун-т. - Маріуполь: МДУ, 2019. - С. 294-296.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; форми досудового розслідування; досудове розслідування; злочин; кримінальний проступок; досудове слідство; дізнання; формы досудебного расследования; преступление; уголовный проступок; досудебное следствие; дознание; criminal process; forms of pre-trial investigation; crimes; criminal offenses; pretrial investigation; inquiry