Актуалізація елементів складу воєнного злочину в контексті вітчизняного та міжнародного гуманітарного права - Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Батіщев, В. О.; Batishchev, V. O.; Зозуля Ігор (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 382-386, 2024)
Перелічено елементи складу воєнного злочину, які підкреслюють основні аспекти, що використовуються для кваліфікації воєнного злочину та визначають характер і тяжкість вчиненого злочину в контексті вітчизняного та міжнародного гуманітарного права. Проте важливою є потреба у постій ному уточненні та розширенні цих елементів відповідно до сучасних вимог міжнародного гуманітарного права.

The elements of the composition of a war crime are listed, which emphasize the main aspects used to qualify a war crime and determine the nature and severity of the crime committed in the context of domestic and international humanitarian law. However, the need for constant clarification and expansion of these elements in accordance with modern requirements of international humanitarian law is important.

Перечислены элементы состава военного преступления, подчеркивающие основные аспекты, используемые для квалификации военного преступления и определяющие характер и тяжесть совершенного преступления в контексте отечественного и международного гуманитарного права. Однако важна потребность в постоянном уточнении и расширении этих элементов в соответствии с современными требованиями международного гуманитарного права.
Keywords: воєнні злочини; war crimes; военные преступления; елементи складу воєнного злочину; elements of a war crime; элементы состава военного преступления; кримінальне законодавство; criminal law; уголовное законодательство; кваліфікуючі ознаки злочину; qualifying features of the crime; квалифицирующие признаки преступления