Cистематика кібербезпеки для користувачів соціальних мереж - Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; Слободянюк, Д. О.; Slobodianiuk, D. O.; Петро Сергійович Клімушин (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 31 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 129-132, 2023)
Метою цього дослідження є визначення систематики: кіберзагроз у використанні соціальних мереж, факторів, що впливають на кіберобізнаність користувачів, впливу кіберобізнаності користувачів на їх кіберповедінку та рекомендованих практик кібербезпеки.

The purpose of this study is to determine the systematics: cyber threats in the use of social networks, factors affecting users' cyber awareness, the influence of users' cyber awareness on their cyber behavior and recommended cyber security practices.

Целью этого исследования является определение систематики: киберугроз в использовании социальных сетей, факторов, влияющих на киберзнания пользователей, влияния киберосведомленности пользователей на их киберповедение и рекомендованных практик кибербезопасности.
Keywords: кіберзагрози; соціальні мережі; кіберобізнаність; кіберповедінка; cybersecurity; кібербезпека; social networks; социальные сети; кибербезопасность