Сценарні тенденції професіогенезу слідчих органів досудового розслідування Національної поліції України - Мілорадова, Н. Е.; Miloradovа, N. E.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0716-9736 (Право і безпека. - 2020. - № 1 (76). - С. 153-161, 2020)
У статті наведено результати ґрунтовного аналізу зарубіжних і вітчизняних підходів щодо розгляду особливостей професійного становлення особистості та формування сценарних тенденцій саморозгортання в особистісному та професійному полі, на основі яких виокремлено та обґрунтовано існування та надано характеристику п’яти основних типів сценаріїв професіогенезу слідчих: стрімкозростаючого (поступове зростання показників усіх базових психологічних характеристик); зростаючого (зростання показників однієї або двох базових психологічних характеристик); усередненого (відсутність змін у показниках базових психологічних характеристик, наявність середніх показників базових психологічних характеристик); спадаючого (зниження показників однієї або двох базових психологічних характеристик) та стрімкоспадаючого (поступове зниження показників усіх базових психологічних характеристик). Визначено перелік можливих переваг та ризиків розвитку професіогенетичних сценаріїв слідчих. The author of the article has presented results of a thorough analysis of international and domestic approaches to consider specific features of professional development of individuals and formation of scenario tendencies for self-deployment within personal and professional fields. В статье представлены результаты детального анализа зарубежных и отечественных подходов к рассмотрению особенностей профессионального становления личности и формирования сценарных тенденций саморазвертывания в личностном и профессиональном поле, на основе которых выделено и обосновано существование и охарактеризованы пять основных типов сценариев профессиогенеза следователей.
Scenario tendencies of professional genesis of investigators of pre-trial investigation agencies of the National police of Ukraine
Сценарные тенденции профессиогенеза следователей органов досудебного расследования Национальной полиции Украины
Мілорадова, Н. Е. Сценарні тенденції професіогенезу слідчих органів досудового розслідування Національної поліції України / Наталя Едуардівна Мілорадова // Право і безпека. - 2020. - № 1 (76). - С. 153-161. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.1.22. Мілорадова, Н. Е. (2020) «Сценарні тенденції професіогенезу слідчих органів досудового розслідування Національної поліції України», Право і безпека, 76(1), с. 153-151. doi: 10.32631/pb.2020.1.22.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; полиция; police; професіогенез; профессиогенез; professional genesis; сценарні тенденції; сценарные тенденции; scenario tendencies; слідчі органів досудового розслідування; следователи органов досудебного расследования; pre-trial investigators; професійне становлення особистості; профессиональное становление личности; professional development of individuals