Удосконалення дистанційного досудового розслідування - Романюк, В. В.; Romaniuk, V. V.; Віталій Романюк (Напрями реформування кримінального процесуального законодавства в Україні: зб. матеріалів науково-практичного семінару (м. Харків, 10 березня 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 109-111, 2020)
Автор вказує на труднощі кримінального провадження в умовах пандеміїї та розглядає можливості дистанційного досудового розслідування за рахунок інструментів, які можуть використовувати слідчі та прокурори під час збирання доказів. Таки як онлайн-розгляд у режимі відео- або телефонної конференції. А також запровадження електронного (цифрового) документообігу (діджиталізація). Наголошено, що цей досвід здійснення кримінального провадження має стати у нагоді й після зняття всіх обмежень, встановлених під час карантину. The author points out the difficulties of criminal proceedings in a pandemic and considers the possibility of remote pre-trial investigation at the expense of tools that can be used by investigators and prosecutors in gathering evidence. Such as online video or telephone conferencing. As well as the introduction of electronic (digital) document management (digitalization). It is emphasized that this is the experience of criminal proceedings should be useful even after the removal of all restrictions imposed during quarantine. Автор отмечает трудности уголовного производства в условиях пандемии и рассматривает возможности дистанционного досудебного расследования за счет инструментов, которые могут использовать следователи и прокуроры при сборе доказательств. Такие как онлайн-разбирательство в режиме видео- или телефонной конференции. А также введение электронного (цифрового) документооборота (диджитализация). Отмечено, что этот опыт осуществления уголовного производства может пригодиться и после снятия всех ограничений, установленных во время карантина.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відеоконференція; video conferencing; видеоконференция; дистанційне досудове розслідування; remote pre-trial investigation; дистанционное досудебное расследование; електронний документообіг; electronic document management; электронный документооборот; карантин; quarantine; телефонна конференція; telephone conference; телефонная конференция; пандемія; pandemic; пандемия