Юридична природа відносин з виконання заповіту - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2086-9179 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2007. – Вип. 39. – С. 348-359, 2007)
Досліджено юридичну природу відносин, що виникають під час виконання заповіту. Зазначено, що визначити юридичну природу відносин з виконання заповіту можливо з урахуванням двох чинників: суб’єкта призначення виконавця заповіту та надання згоди останнім на таке призначення. The legal nature of the relationship arising from the execution of the will is investigated. It is noted that it is possible to determine the legal nature of relations for the execution of a will taking into account two factors: the subject of appointment of the executor of the will and the consent of the latter to such an appointment. Исследовано юридическую природу отношений, возникающих при исполнении завещания. Отмечено, что определить юридическую природу отношений по выполнению завещания возможно с учетом двух факторов: субъекта назначения исполнителя завещания и предоставления согласия последним на такое назначение.
Legal nature of probate relationships
Юридическая природа отношений по выполнению завещания
Кухарєв, О. Є. Юридична природа відносин з виконання заповіту / О. Є. Кухарєв // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2007. – Вип. 39. – С. 348-359.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; спадкування; наследование; inheritance; виконання заповіту; исполнение завещания; договір про виконання заповіту; договор о выполнении завещания; testament agreement; правова природа; правовая природа; legal nature