Відновлення населення як складова внутрішньої функції держави - Шахман, Н. В.; Shakhman, N. V. (Форум права. – 2009. – № 2. – С. 430–433, 2009)
На основі аналізу законодавства України обґрунтовується функція сучасної демократичної правової держави – відновлення населення, як одного з провідного напрямків діяльності суб’єктів владних повноважень у внутрішній сфері держави.

On the basis of the analysis of the legislation of Ukraine function of a modern democratic lawful state - restoration of the population, as one of conducting directions of activity of subjects of imperious powers in internal sphere of the state is proved.

На основе анализа законодательства Украины обосновывается функция современного демократического правового государства - восстановление населения, как одного из ведущего направлений деятельности субъектов властных полномочий во внутренней сфере государства.
Restoration of the Population as a Component of Internal Function of the State
Восстановление населения как составляющая внутренней функции государства
Шахман, Н. В. Відновлення населення як складова внутрішньої функції держави [Електронний ресурс] / Н. В. Шахман // Форум права. – 2009. – № 2. – С. 430–433 . – Режим доступ: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2009-2/09snvvfd.pdf.
Шахман Н. В. "Відновлення населення як складова внутрішньої функції держави." Форум права 2 (2009): 430-433.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; забезпечення народжуваності; громадяни; функція держави; обеспечения рождаемости; граждане; функция государства; відновлення населення; восстановление населения; restoration of the population; function of the state