Організаційні відносини у сфері інтелектуальної власності - Шишка, О. Р.; Shyshka, O. R.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1396-0508 (Часопис Київського університету права. - 2015. - № 4. - С. 225-228, 2015)
Розглянуто організаційні відносини як частину предмета цивільного права і вказано випадки їх існування. Наголошено, що такі відносини підпорядковані здійсненню прав інтелектуальної власності, але можуть мати й самостійний характер. Запропоновано більш чітко їх врегулювати з урахуванням специфіки окремих інститутів права інтелектуальної власності, а також вказано на можливості організаційних договорів у сфері інтелектуальної власності.

Organizational relations are considered as part of the subject of civil law and cases of their existence are indicated. It is emphasized that such relations are subject to the exercise of intellectual property rights, but may also have an independent character. It is proposed to regulate them more clearly, taking into account the specifics of individual institutions of intellectual property law, and the possibilities of organizational agreements in the field of intellectual property are also indicated.

Рассмотрены организационные отношения как часть предмета гражданского права и указаны случаи их проявления. Отмечено, что такие отношения подчинены осуществлению прав интеллектуальной собственности, но могут носить и самостоятельный характер. Предложено более четко урегулировать их с учетом специфики отдельных институтов права интеллектуальной собственности, а также указано на возможности организационных договоров в сфере интеллектуальной собственности.
Organizational relations in sphere of intellectual property
Организационные отношения в сфере интеллектуальной собственности
Шишка, О. Р. Організаційні відносини у сфері інтелектуальної власності / Олександр Романович Шишка // Часопис Київського університету права. - 2015. - № 4. - С. 225-228.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інтелектуальна власність; intellectual property; интеллектуальная собственность; організаційні відносини; organizational relations; организационные отношения; організаційний договір; organizational contract; организационный договор