Вивчення феномена організованих злочинних угрупувань: особливості застосування кількісних соціологічних методів - Бобровський, О. Б.; Bobrovskyi, O. B. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 474-477, 2002)
Розглянуто соціологічний бік феномена організованих злочинних угрупувань з точки зору соціологічної теорії та соціологічних методів. Для соціолога організована злочинна група є цільове соціальне утворення, члени якого контактують один з одним і вважають себе якимось об’єднанням, відмінним від інших. Для всебічного та повного вивчення феномена ОЗУ необхідно використати комплексний підхід - поряд з кількісними методами застосовувати і якісні. The sociological side of the phenomenon of organized criminal groups from the point of view of sociological theory and sociological methods is considered. For a sociologist, an organized crime group is a targeted social entity whose members interact with each other and consider themselves an association different from others. For a comprehensive and complete study of the phenomenon of organized crime group, it is necessary to use a comprehensive approach - along with quantitative methods to apply and qualitative. Рассмотрена социологическая сторона феномена организованных преступных группировок с точки зрения социологической теории и социологических методов. Для социолога организованная преступная группа является целевое социальное образование, члены которого контактируют друг с другом и считают себя каким-то объединением, отличным от других. Для всестороннего и полного изучения феномена ОПГ необходимо использовать комплексный подход - наряду с количественными методами применять и качественные.
Study of the phenomenon of organized criminal groups: features of application of quantitative sociological methods
Изучение феномена организованных преступных группировок: особенности применения количественных социологических методов
Бобровський, О. Б. Вивчення феномена організованих злочинних угрупувань: особливості застосування кількісних соціологічних методів / О. Б. Бобровський // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 474-477.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціологія злочинності; социология преступности; sociology of crime; організовані злочинні угруповання; организованные преступные группировки; organized criminal groups; соціологічні методи; социологические методы; sociological methods