Адміністративно-правовий механізм забезпечення прав і свобод людини в діяльності Національної поліції - Небрат, О. О.; Nebrat, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2038-1467; Яценко, В. П.; Yatsenko, V. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3195-3627 (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 5. – С. 93-99, 2017)
У статті проаналізовано поняття прав і свобод людини, сформульовані форми їх обмеження, розкрито поняття адміністративно-правового механізму забезпечення прав і свобод людини в діяльності органів Національної поліції, акцентовано увагу на реалізації елементів механізму забезпечення прав і свобод людини органами Національно поліції в процесі застосування поліцейських заходів.

Th e article analyzes the concept of human rights and freedoms, formulates their limitations, describes the concept of the administrative and legal mechanism for ensuring human rights and freedoms in the activities of the National Police, focuses on the implementation of elements of the mechanism for ensuring human rights and freedoms by the National Police in the process of applying police measures.

В статье проанализировано понятие прав и свобод человека, сформулированы формы их ограничения, раскрыто понятие административно-правового механизма обеспечения прав и свобод человека в деятельности органов Национальной полиции, акцентировано внимание на реализации элементов механизма обеспечения прав и свобод человека органами Национально полиции в процессе применения полицейских мер.
Небрат, О. О. Адміністративно-правовий механізм забезпечення прав і свобод людини в діяльності Національної поліції / Небрат Олена Олександрівна, Яценко Валентина Петрівна // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 5. – С. 93-99.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; права та свободи людини; права и свободы человека; human rights and freedoms; адміністративно-правовий механізм; административно-правовой механизм; administrative and legal mechanism; забезпечення прав і свобод людини; обеспечение прав и свобод человека; ensuring human rights and freedoms; поліцейські заходи; полицейские меры; police measures