Професійна підготовка та підвищення кваліфікації кадрів у сфері публічного адміністрування - Ільїнський, Є. В.; Ilinskyi, Ye. V.; Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A. (Стан та перспективи розвитку адміністративного права України: матеріали Х Міжнар. наук.-практ. інтернет конф. (м. Одеса, 20 жовт. 2023 р.) / МВС України, Одес. держ. ун-т внутр. справ. – Одеса: ОДУВС, 2023. – С. 129-131, 2023)
У сучасності професійна підготовка та підвищення кваліфікації кадрів у сфері публічного адміністрування є ключовими для ефективності управлінських процесів та реалізації державної політики. Зміни, що відбуваються в глобальному світі, вимагають від кадрів публічного адміністрування не лише глибоких знань і компетенцій, але й здатності до швидкої адаптації до нових викликів та умов. Систематичне навчання та підвищення кваліфікації допомагають розширити горизонти мислення кадрів, використовувати інноваційні підходи та технології, а також підвищити ефективність вирішення складних адміністративних завдань. Особливу увагу варто приділити розвитку навичок управлінського лідерства, здатності до критичного мислення та ефективної комунікації. Важливим є також вивчення міжнародного досвіду, що дозволяє застосовувати найкращі світові практики в національних умовах. Розвиток цифрових навичок та впровадження цифровізації в процеси публічного адміністрування є ще одним важливим напрямком, що сприяє підвищенню ефективності та прозорості державного управління. У підсумку, сучасна професійна підготовка та підвищення кваліфікації в сфері публічного адміністрування повинні бути спрямовані на формування високопрофесійних кадрів, здатних ефективно відповідати на сучасні виклики та забезпечувати стале розвиток суспільства.

In modern times, professional training and qualification improvement of personnel in the field of public administration are key to the efficiency of management processes and the implementation of state policy. Changes occurring in the global world require public administration personnel to have not only deep knowledge and competencies, but also the ability to quickly adapt to new challenges and conditions. Systematic education and qualification improvement help expand the horizons of personnel thinking, use innovative approaches and technologies, and increase the effectiveness of solving complex administrative tasks. Special attention should be given to the development of management leadership skills, the ability to think critically, and effective communication. It is also important to study international experience, which allows the application of the best global practices in national conditions. The development of digital skills and the implementation of digitization in public administration processes is another important direction that contributes to the efficiency and transparency of state management. In summary, modern professional training and qualification improvement in the field of public administration should aim to form highly professional personnel capable of effectively responding to modern challenges and ensuring sustainable development of society.
Keywords: професійна підготовка; professional training; підвищення кваліфікації; публічне адміністрування; управлінське лідерство; інноваційні підходи; цифрові навички; ефективність управління; міжнародний досвід; qualification improvement; public administration; management leadership; digital skills; management efficiency; innovative approaches; international experience