Врахування особливостей гнучких умінь у процесі формування конфліктологічної компетентності майбутніх психологів - Аушкіна, А. Д.; Aushkina, A. D. (Питання сучасної науки і права : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти (м. Суми, 23 квіт. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 191-193, 2021)
Відзначено, що однією з особливостей професійної діяльності практичного психолога є те, що він повсякденно має вирішувати різноманітні конфлікти і конфліктні ситуації. У майбутніх психологів мають бути сформовані відповідні знання, уміння, навички, а також якості особистості, тобто має бути сформована конфліктологічна компетентність.

It was noted that one of the features of the professional activity of a practical psychologist is that it is everyday must resolve various conflicts and conflict situations. Future psychologists must have the appropriate knowledge, abilities, skills, and personal qualities, that is, conflict-related competence must be formed.

Отмечено, что одной из особенностей профессиональной деятельности практического психолога есть то, что он повседневно обязан разрешать различные конфликты и конфликтные ситуации. У будущих психологов должны быть сформированы соответствующие знания, умения, навыки, а также качества личности, то есть должна быть сформирована конфликтологическая компетентность.
Keywords: гнучкі уміння; soft skills; гибкие умения; конфліктологічна компетентність; conflict competence; конфликтологическая компетентность; майбутні психологи; future psychologists; будущие психологи