Методи бюджетного контролю - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Право і Безпека. - 2009. - № 3. - С. 91-95, 2009)
Визначено, що методи бюджетного контролю, такі, як ревізія, перевірка та аудит – це спеціальні методи контролю, які здійснюються спеціальними методичними прийомами (контрольними заходами) на підставі загальнонаукових методів пізнання. Вказано, що в чинному бюджетному законодавстві потрібно визначити поняття «метод контролю», види методів бюджетного контролю, що надасть можливість контролюючим суб’єктам у бюджетному процесі здійснювати повноваження на правових засадах.

The methods of budgetary control: revision, verification and audit are defined to be special methods of control carried out by the special methodical receptions (by control methods) on the basis of general scientific methods of cognition. It is pointed out that current budgetary legislation needs to define the notion «method of control», to establish the types of budgetary control methods, which are necessary to supervisory subjects to perform their controlling functions on legal ambushes.

Определено, что методы бюджетного контроля – ревизия, проверка и аудит – это специальные методы контроля, которые осуществляются специальными методическими приемами (контрольными способами) на основании общенаучных методов познания. Указано, что в действующем бюджетном законодательстве нужно определить понятие «метод контроля», установить виды методов бюджетного контроля, которые необходимы контролирующим субъектам для осуществления контрольных функций на правовых началах.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджетний контроль; бюджетный контроль; фінансовий контроль; финансовый контроль; органи фінансового контролю; органы финансового контроля; контролюючі суб’єкти; котролирующие субъекты; financial control; budget control