Огляд ключових психологічних характеристик, необхідних у практиці поліціювання - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 119-122, 2023)
Наголошено, що характер поліцейської роботи може бути небезпечним і стресовим у зв’язку з критичними інцидентами та травматичними обов’язками й подіями. Виникають різноманітні психологічні симптоми та синдроми у поліціантів у конфліктних ситуаціях. Підкреслено, що поліцейські в ході своєї професійної діяльності мають отримувати комплексну та систематичну психологічну допомогу в рамках загальної допомоги та реабілітації.

It was emphasized that the nature of police work can be dangerous and stressful due to critical incident and traumatic duties and events. Various psychological symptoms and syndromes occur in police officers in conflict situations. It is emphasized that police officers in the course of their professional activities should receive comprehensive and systematic psychological assistance within the framework of general assistance and rehabilitation.

Подчеркнуто, что характер полицейской работы может быть опасным и стрессовым в связи с критическими инцидентами и травматическими обязанностями и событиями. Возникают разнообразные психологические симптомы и синдромы у полицейских в конфликтных ситуациях. Подчеркнуто, что полицейские в ходе своей профессиональной деятельности должны получать комплексную и систематическую психологическую помощь в рамках всеобщей помощи и реабилитации.
Keywords: психологічна підготовка; psychological preparation; психологическая подготовка; поліцейські; police officers; полицейские; особистісні характеристики; personal characteristics; личностные характеристики; психологічна допомога; psychological help; психологическая помощь; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность