Специфіка взаємодії органів Національної поліції та підрозділів Державної прикордонної служби України - Набільська, К. Г.; Nabilska, K. H. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 81-84, 2025)
Підкреслено, що взаємодія Національної поліції з Державною прикордонною службою України у прикордонному просторі з питань забезпечення національної безпеки та охорони прикордонного простору, являє собою специфічну форму управлінської діяльності компетентних суб’єктів і полягає у вчиненні ними один на одного відповідно впливу як з метою отримання кожною із них необхідних зустрічних дій, так і задля погодження та реалізації спільних заходів задля виконання спільних завдань і цілей.

It is emphasized that the interaction of the National Police with the State Border Guard Service of Ukraine in the border area on issues of ensuring national security and protecting the border area is a specific form of management activity of competent entities and consists in their respective influence on each other both in order to obtain the necessary countermeasures by each of them, and in order to coordinate and implement joint measures to achieve common tasks and goals.
Keywords: Україна; Національна поліція України; Державна прикордонна служба України; взаємодія; Ukraine; National Police of Ukraine; State Border Guard Service of Ukraine; interaction