Підготовка поліцейських: усунення важливих криміногенних викликів/ризиків і загроз - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 274-297, 2024)
Акцентовано на таких важливих напрямах підготовки поліцейських, як патріотичне виховання, необхідність постійного узагальнення міжнародного досвіду, етичній складовій, психомотиваційних факторах/станах та багатьох інших проблемах. Досліджено досвід Франції, Німеччини, Британії, Словаччини, Румунії, що неодмінно буде корисним в оптимізації поліцейських структур України, адаптації до воєнних умов та наближенні до світових стандартів оптимізації поліцейської діяльності.

Emphasis is placed on such important areas of police training as patriotic education, the need for constant generalization of international experience, the ethical component, psychomotivational factors/conditions, and many other problems. The experience of France, Germany, Great Britain, Slovakia, and Romania was studied, which will certainly be useful in the optimization of police structures of Ukraine, adaptation to military conditions and approximation to world standards of optimization of police activity.

Акцентировано на таких важных направлениях подготовки полицейских, как патриотическое воспитание, необходимость постоянного обобщения международного опыта, нравственной составляющей, психомотивационных факторах/состояниях и многих других проблемах. Исследован опыт Франции, Германии, Британии, Словакии, Румынии, что обязательно будет полезным в оптимизации полицейских структур Украины, адаптации к военным условиям и приближении к мировым стандартам оптимизации полицейской деятельности.
Keywords: підготовка поліцейських; зарубіжний досвід; ціннісна складова; етична складова; інформаційні технології; освітньо-професійний ступінь; фізична і тактична підготовка; інтерв’ю; training of police officers; foreign experience; value component; ethical component; information technology; educational and professional degree; physical and tactical training; interview; подготовка полицейских; зарубежный опыт; ценностная составляющая; этическая составляющая; информационные технологии; образовательно-профессиональная степень; интервью