Засоби заохочень у трудовому праві, їхня імплементація в діяльності Національної поліції України - Сорочан, Н. В.; Sorochan, N. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4387-0754 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 163-167, 2019)
Наголошено, що заохоченням є позитивно стимулюючий вплив суб’єктів (посадової особи, органу і т. ін.) на потреби, інтереси, свідомість, волю, поведінку працівників, а, відтак, на результат їхньої праці. Використання заохочення ґрунтується на правових засадах, воно має бути своєчасним, значущим, вагомим. Згідно способу впливу на працівників, виділяються моральні і матеріальні, згідно сфери дії – загальні та спеціальні заохочення.

It is emphasized that encouragement is a positive stimulating effect of subjects (official, body, etc.) on the needs, interests, consciousness, will, and behavior of employees, and, therefore, on the result their work. The use of incentives is based on legal principles, it must be timely, significant, weighty. According to the method of influence on employees, moral and material incentives are distinguished, according to the scope of action - general and special incentives.

Отмечено, что поощрением является положительно стимулирующее влияние субъектов (должностного лица, органа и т.д.) на потребности, интересы, сознание, свободу, поведение работников, а, следовательно, на результат их труды. Использование поощрения основывается на правовых началах, оно должно быть своевременным, значимым, весомым. Согласно способу воздействия на работников, выделяются моральные и материальные, согласно сфере действия – общие и специальные поощрения.
Сорочан, Н. В. Засоби заохочень у трудовому праві, їхня імплементація в діяльності Національної поліції України / Наталія Вікторівна Сорочан // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 163-167.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; поліцейські; police officers; полицейские; заохочення; encouragement; поощрение; засоби заохочень; means of incentives; средства поощрений