Динаміка трудових правовідносин державних службовців : автореф. дис. - Безкоровайний, Б. О.; Bezkorovainyi, B. O. (Київ, 2014)
Дисертацію присвячено дослідженню динаміки трудових правовідносин державних службовців. Надано загальну характеристику динаміки трудових правовідносин державних службовців. Визначено терміни «динаміка трудових правовідносин державних службовців», «державна служба», «державний службовець», «трудові правовідносини державних службовців», «відсторонення державного службовця від роботи». Розглянуто елементи трудових правовідносин державних службовців. Виявлено особливості виникнення, зміни, призупинення та припинення трудових правовідносин державних службовців. Досліджено правове регулювання прийняття на державну службу, переведення, переміщення, зміни істотних умов служби, відсторонення від роботи та звільнення державних службовців. Сформульовано теоретичні положення та рекомендації щодо вдосконалення правового регулювання виникнення, зміни, призупинення і припинення трудових правовідносин державних службовців. Запропоновано низку змін до Закону України «Про державну службу» від 17.11.2011 р. № 4050-VI.

This thesis is devoted to the research of the dynamics of state officials’ labor relations. General characteristics of state officials’ labor relations are provided. The terms "dynamics of labor legal relations of state officials", "state service", "state official", "state officials’ labor relations", "state official’s dismissal" are determined. Elements of labor legal relations of state officials are considered. Features of formation, modification, suspension or termination of labor legal relations of state officials are revealed. Legal regulation of recruitment, transfer, movement, change of service conditions, dismissal and discharge of state officials is researched. Theoretical provisions and recommendations for improving legal regulation of formation, modification, suspension and termination of state officials’ labor relations are formulated. In particular, a number of amendments to the Law of Ukraine "About State Service" dated from 17.11.2011, № 4050-VI is proposed.

Диссертация посвящена исследованию динамики трудовых правоотношений государственных служащих. Дана общая характеристика динамики трудовых правоотношений государственных служащих. Определены термины «динамика трудового правоотношения государственных служащих», «государственная служба», «государственный служащий», «трудовое правоотношение государственных служащих», «отстранение государственного служащего от работы». Рассмотрены элементы трудового правоотношения государственных служащих. Выявлены особенности возникновения, изменения, приостановки и прекращения трудовых правоотношений государственных служащих. Исследовано правовое регулирование принятия на государственную службу, перевод, перемещение, изменение существенных условий службы, отстранение от работы и освобождение государственных служащих. Сформулированы теоретические положения и рекомендации по совершенствованию правового регулирование возникновения, изменения, приостановки и прекращения трудовых правоотношений государственных служащих. Предложен ряд изменений в Закон Украины «О государственной службе» от 17.11.2011 г. № 4050-VI.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Dynamics of labor legal relations of state officials
Безкоровайний, Б. О. Динаміка трудових правовідносин державних службовців : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / Безкоровайний Богдан Олександрович; НАН України, Ін-т держави і права імені В. М. Корецького. - Київ, 2014. - 17 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 12.00.05; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; державна служба; государственная служба; state service; державний службовець; государственный служащий; state official; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; відсторонення від роботи; отстранение от работы; dismissal from work; звільнення державних службовців; увольнение государственных служащих; dismissal of civil servants; переведення державного службовця; перевод государственного служащего; transfer of a civil servant; переміщення державного службовця; перемещение государственного служащего; прийняття на державну службу; принятие на государственную службу; admission to the civil service